Steven Frantzen

Steven Frantzen

Senior Vice President, EMEA Region, MD CEMA Region, IDC

Az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régió infokommunikációs (ICT) piacainak régi szakértőjeként Steven Frantzen kiemelt figyelmet fordít a feltörekvő országokra. Kutatási alelnökként ő irányítja az IDC standard kutatási programjainak és tanácsadási tevékenységének megtervezését és végrehajtását Nyugat-Európa, Kelet-Közép-Európa, valamint a Közel-Kelet és Afrika 74 országában.

Emellett Steven Frantzen felel az IDC kelet-közép-európai, közel-keleti és afrikai (CEMA) szervezeti egységeinek irányításáért: a régió 21 IDC irodája által végzett tevékenység megtervezéséért, kidolgozásáért, végrehajtásáért és összehangolásáért. Ezenkívül ő látja el az IDC németországi, osztrák és svájci (DACH) irodájával kapcsolatos vezetői feladatokat is.

Steven Frantzen 1990-ben csatlakozott az IDC-hez, a vállalat első, kifejezetten Kelet-Közép-Európára szakosodott munkatársaként. Ő irányította az iroda- és termékfejlesztési tevékenységet az új országtanulmányok és különféle technológiai jelentések készítésétől, az IT-hardverekkel, vertikális piacokkal, értékesítési csatornákkal, távközléssel, szoftverekkel, szolgáltatásokkal stb. kapcsolatos tanácsadásig. 1999-ben felelősségi körét kiterjesztették a közel-keleti és afrikai régióra. Az utóbbi 20 évben az IDC CEMA-régióbeli szervezete Steven vezetése alatt bővült 230 fős csapattá, amely közel 60 országban végez kutatásokat és 25 országban szervez konferenciákat és más rendezvényeket.

Széles körű ICT-piaci tapasztalatait Steven kutatásai, utazásai és szakmai pályafutása során gyűjtötte össze. A University of Iowa diákjaiként politológiát, történelmet és németet tanult, több évet töltött Németországban (a Trieri és Bonni Egyetemen) és Magyarországon. A Master’s fokozatott a Fletcher School of Law and Diplomacy-n szerezte meg Bostonban (Massachusetts állam), ahol főként nemzetközi üzletvitellel és kereskedelemmel, valamint szovjet és kelet-európai témákkal foglalkozott. Folyékonyan beszél németül, de oroszul és csehül is jól ért.